– piharakennukset

Olotar on:

 • Kotimainen. Olottaret valmistetaan Suomessa, suomalaisista materiaaleista.
 • Moderni ja tyylikäs design tuote. Tästä osoituksena Suomalaisen Työn Liiton Design -merkki.
 • Monikäyttöinen. Olotar toimii niin pihakeittiönä, aittana kuin ulko-olohuoneenakin.
 • Suomen sääolosuhteet kestävä. Lujuuslaskelmat sekä lumikuormalle että tuulelle.
 • Taustalla pitkä 16-vuoden kokemus piharakennusten valmistuksesta.
 • Laaja vakiomallisto, lisäksi räätälöintimahdollisuus.
 • Esteettömyys.
 • Nopea ja helppo asentaa elementtien ansiosta.
 • Useita eri toimitusmuotoja ja -sisältöjä.
 • Helppo rakentaa itse, tai saat sen myös asennettuna.
 • Olotar -tuoteperheelle ominaista on eri rakennusten yhdisteltävyys.

Koko vaihtoehtoja on neljä:

 • 9.9 m2 (3150×3150)
 • 13.3 m2 (3645×3645)
 • 17.5 m2 (3645×4800)
 • 23 m2 (4800×4800)

Toimitustapa vaihtoehtoja on kaksi:

Pienelementtitoimitus on nopea tapa rakentaa. Silloin seinät jaetaan mallin ja kokoluokan mukaan kannettaviin osiin. Toimitus sopii lyhyelle kantomatkalle.

Puutavaratoimitus on ajateltu vaativiin kuljetuksiin esim. venematkoille sekä tee-se-itse rakentamiseen. Lasitus on irraliaan ja puutavara soveltuvin osin määrämittaan katkottu ja merkitty.

Olottaren rakenne:

Seinärakenne on 110 mm paksu, runkorakenteen molemmilla puolin on hirsiverhouspaneeli.
Ikkunat ja ovet ovat karkaistua turvalasia alumiinikehyksillä.
Olottaren lattiarunko on vakiona kestopuuta, jonka päällä lattiaverhouksena on koivuvaneri tai mäntypontti.
Rakennuksen voi pystyttää myös suoraan betonivalun päällä, ilman puisia lattiarakenteita.
Kattopohja rakenteena on havuvaneri, jonka päälle käy katteeksi suoraan huopa. Myös peltikatteet käyvät katteeksi,
lisäämälle vanerin päälle tuuletusrimat, aluskate ja naulausjuoksut.

Usein kysyttyä Olotar piharakennuksista

Tarvitseeko Olotar rakennukset rakennuslupaa?

Suomessa ei ole yhtenäistä lupakäytäntöä, joten asia kannattaa aina varmistaa paikkakunnan rakennusviranomaiselta.

Minkälaiset perustukset Olotar rakennukset vaativat?

Maaperän mukaan tehdyt, suorat ja liikkumattomat perustukset. Perustustapoja ovat mm. pilari, laatta ja ruuvipaalu.

Mitä eri toimitusmuotoja on?

 • Pienelementtitoimitus. Elementit ovat kooltaan ns. lihasvoimin liikuteltavia. Toimitus soveltuu lyhyille kantomatkoille.
 • Puutavaratoimitus. Puutavara on määrämittaan katkottu/lovettu. Soveltuu rakennustaitoisille henkilöille ja vaativiin kuljetuksiin.

Mitä kuuluu Olotar rakennusten hintaan?

Kestopuurunko, lattiaverhous, valittu seinätoimitus, lasitus, kattorakenteet, pystytys- ja perustusohjeet sekä julkisivu- ja pohjakuvat. Hintaan ei sisälly perustukset, pystytys, rahti, pintakäsittely ja vesikate. Kyseiset asiat voidaan sisällyttää toimitukseen asiakkaan näin halutessa.

Miten nopeasti saan Olottaren?

Toimitusajat riippuvat sesongista. Pääsääntöisesti toimitusaika tilauksesta on kolmesta kahdeksaan viikkoa. Seuraavan kesän parhaat tilausajat varataan jo talvella.

Mitä kuvia saan tilauksen mukana?

Julkisivu- ja pohjakuvat.

Voiko Olottaren pystyttää itse?

Kyllä voi. Rakennuksen mukana tulevat kattavat pystytys- ja perustusohjeet.

Voiko Olottareen sijoittaa tulisijan?

Kyllä voi. Lattirakenne kantaa kaikki kevytrakenteiset tulisijat suoraan. Painavampia tulisijoja käytettäessä perustukset tehdään tulisijan painon mukaan.

Voiko Olotarta muokata itselle sopivaksi?

Kyllä voi. Pinta-alaa, lasitusta ja katon muotoa voidaan räätälöidä rakennuspaikan mukaan. Lisäksi malliston eri tuotteita voidaan yhdistää keskenään. Otamme huomioon kaikki asiakkaan toiveet lujuuslaskelmien puitteissa.

Olottaren tarina

Olottaren idea sai alkunsa vuoden 2005 asuntomessu vierailulta. Erään modernin esittelytalon pihassa komeili lapin kota. Vaikka kota onkin sopiva moneen paikaan ja käyttötarkoitukseen, niin mieleen tuli ajatus, että ympäristö kodalle oli tällä kertaa ihan väärä.

Kuusi- ja kahdeksankulmainen piharakennusmallisto kaipasi selvästi rinnalleen modernin huvimajan. Talven yli kestänyt tuotekehitys huipentui Kolin Loma-asuntomessuilla ensiesiteltyyn Olotar Hella -malliin. Kehitystyössä yrittäjien lisäksi oli apuna Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja teollisia muotoilijoita.

Halusimme nimetä Olotar Hellan kesäkeittiön sijaan pihakeittiöksi, sillä kesäkeittiö nimi tuo mieleen vain kesäkäyttöön tarkoitetun rakennuksen. Kaikki Olotar mallit soveltuvat sopivilla varusteilla ympärivuotiseen käyttöön.  Asiakkaiden kertoman mukaan, jopa perinteinen joulupuuro on nautittu jo monena vuonna Olottaressa.

Hella -malli on saanut vuosien varrella monta sisartuotetta. Maku -kesäkeittiö on parhaimmillaan ison terassin vieressä. Hyvällä säällä isot ovet avaamalla saadaan terassilta lisätilaa oleskeluun. Lumo -pihahuone taas isoine ikkunoineen on sopiva malli oleiluun, kun halutaan nauttia maisemista, mutta pienempikin käyntiovi riittää. Katos mallit soveltuvat hyvän sään pihailuun. Lepo lepäämiseen ja Säilö nimensä mukaan varastointiin, niin tavaroille kuin polttopuillekin.

Yritys Olottaren takana

Olotar tuotteet valmistaa Hirsiveisto Laasonen, joka on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Tuotteemme valmistetaan tilauksesta, verstaallamme Pohjoisen Saimaan saaristossa, Rääkkylässä. Hirsiveisto Laasonen on Suomen Yrittäjien sekä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys. hirsiveistolaasonen.fi

Tekemisen perustana on ollut laatuun panostaminen heti tuotekehityksen alusta lähtien. Tuotesuunnittelun pohjana on ollut rakenteiden mitoitus Suomen olosuhteet kestäväksi. Iloksemme voimme todeta, että ainoatakaan reklamaatiota ole tullut itse tuotteesta tai sen kestävyydestä. Toimimme asiakaslähtöisesti, eli jokaista tuotettamme voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti.