Yritys Olotar tuotteiden takana

Olottaren tarina sai alkunsa talvella 2006. Ensiesittelyssä ensimmäiset Olotar pihakeittiömallit olivat Kolin Loma-asuntomessuilla kesällä 2006. Tuotesuunnittelun lähtökohtana oli huomio suomalaisen rakennustyylin muuttumisesta modernimpaan suuntaan. Lapinkota ”buumin” keskellä tarve modernimmalle piharakennusmallistolle oli ilmeinen. Olotar mallisto onkin ollut suunnannäyttäjänä koko piharakentamisen alalla viimeiset kymmenen vuotta. Osoituksena tuosta suunnannäyttämisestä on meille myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki.

Olottaresta on 10 vuoden aikana muodostunut brändi piharakennusten keskuudessa. Brändin tekemisen perustana on ollut laatuun panostaminen heti tuotekehityksen alusta lähtien. Tuotesuunnittelun pohjana on ollut rakenteiden mitoitus Suomen olosuhteet kestäväksi. Iloksemme voimme todeta, että ainoat saamamme reklamaatiot ovat koskeneet toimituspuutteita, eikä ainoatakaan reklamaatiota ole tullut itse tuotteesta tai sen kestävyydestä. Toimimme asiakaslähtöisesti, eli jokaista tuotettamme voidaan räätälöidä toiveiden mukaisesti.

Olotar tuotteet valmistaa Hirsiveisto Laasonen, joka on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Tuotteemme valmistetaan tilauksesta, verstaallamme Pohjoisen Saimaan saaristossa, Rääkkylässä. Hirsiveisto Laasonen on Suomen Yrittäjien sekä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys.


  STL_suomalaisen_tyon_liiton_jasen_nega_rgb


Miksi Olotar piharakennus?

 • Kotimainen. Olottaret valmistetaan Suomessa, suomalaisista materiaaleista.
 • Moderni ja tyylikäs design tuote. Tästä osoituksena Suomalaisen Työn Liiton Design -merkki.
 • Monikäyttöinen. Olotar toimii niin pihakeittiönä, aittana kuin ulko-olohuoneenakin.
 • Suomen sääolosuhteet kestävä. Lujuuslaskelmat sekä lumikuormalle että tuulelle.
 • Taustalla pitkä 10-vuoden kokemus piharakennusten valmistuksesta.
 • Laaja vakiomallisto, lisäksi räätälöintimahdollisuus.
 • Esteettömyys.
 • Nopea ja helppo asentaa elementtien ansiosta.
 • Useita eri toimitusmuotoja ja -sisältöjä.
 • Helppo rakentaa itse, tai saat sen myös asennettuna.
 • Olotar -tuoteperheelle ominaista on eri rakennusten yhdisteltävyys. Esimerkkejä alla olevassa kuvassa.

Sovellusesimerkit


Usein kysyttyä Olotar piharakennuksista

Tarvitseeko Olotar rakennukset rakennuslupaa? Suomessa ei ole yhtenäistä lupakäytäntöä, joten asia kannattaa aina varmistaa rakennuspaikkakunnan viranomaiselta.

Minkälaiset perustukset Olotar rakennukset vaativat? Maaperän mukaan tehdyt, hyvät liikkumattomat perustukset. Perustustapoja ovat mm. pilari, laatta ja ruuvi.

Mitä eri toimitusmuotoja on?

 • Suurelementtitoimitus. Elementit nostetaan kuorma-auton nosturilla valmiin perustuksen päälle. Toimitus edellyttää kuorma-autolla pääsyn perustuksen viereen.
 • Pienelementtitoimitus. Elementit ovat kooltaan ns. lihasvoimin liikuteltavia. Toimitus soveltuu lyhyille kantomatkoille.
 • Puutavaratoimitus. Puutavara on määrämittaan katkottu/lovettu. Soveltuu rakennustaitoisille henkilöille ja vaativiin kuljetuksiin.

Mitä kuuluu Olotar rakennusten hintaan? Kestopuurunko, lattiaverhous, valittu seinätoimitus (suur, pien, puutavara), lasitus, kattorakenteet (ilman vesikatetta), pystytys- ja perustusohjeet sekä julkisivu- ja pohjakuvat. Hintaan ei sisälly perustukset, pystytys, rahti, pintakäsittely ja vesikate. Kyseiset asiat voidaan sisällyttää toimitukseen asiakkaan näin halutessa.

Miten nopeasti saan Olottaren? Toimitusajat riippuvat sesongista. Pääsääntöisesti toimitusaika tilauksesta on kolmesta kahdeksaan viikkoa. Seuraavan kesän parhaat tilausajat varataan jo talvella.

Mitä kuvia saan tilauksen mukana? Julkisivu- ja pohjakuvat.

Voiko Olottaren pystyttää itse? Kyllä voi. Rakennuksen mukana tulevat kattavat pystytys- ja perustusohjeet.

Voiko Olottareen sijoittaa tulisijan? Kyllä voi. Lattirakenne kantaa kaikki kevytrakenteiset tulisijat suoraan. Painavampia tulisijoja käytettäessä perustukset tehdään tulisijan painon mukaan.

Voiko Olotarta muokata itselle sopivaksi? Kyllä voi. Otamme huomioon kaikki asiakkaan toiveet lujuuslaskelmien puitteissa.


Yhteistyökumppaneitamme

 

 


Tallenna